Мастъркласовете в програмата на Bulgaria Excel Days 2022

 Мастъркласовете в програмата на Bulgaria Excel Days 2022

Master up Your Excel skills

Чанду, Джон Пелтие, Тим Хенг, Гаспър Каменшек и Чарлз Уйлямс ще проведат мастъркласове в рамките на събитието.

Мастъркласовете са целодневни практически семинари за напреднали в Excel, за ограничен брой участници (максимум около 30 души).

Chandoo
Чанду

Chandoo (известен още като Пурначандра Рао Дугирала) е истински гуру и легенда в света на Microsoft Excel. Освен това е изключително колоритен и забавен като личност.

Неговият сайт Chandoo.org се чете от милиони всяка година. Има над 500 000 посещения месечно и около 200 000 редовни читатели от цял свят. YouTube каналът му Chandoo има повече от 230 000 абонати. 14 пъти е носител на наградата Microsoft MVP.

Темата на мастъркласа на Чанду е: „Dynamic Arrays in Excel – a Deep-dive“.

Той ще се състои на 12-ти ноември в залата на хотел Maison MGallery, София.

Jon Peltier
Джон Пелтие

Джон Пелтие е президент и собственик на Peltier Technical Services. Компанията произвежда търговски и персонализирани програми за визуализация на информация и подобряване на производителността, предимно като add-ins към Microsoft Excel.

Джон Пелтие има докторска титла от Масачузетския технологичен институт (MIT). и солиден опит в научните изследвания, в теми, свързани с дейта анализа и визуализирането на данни и програмирането. Той е и писател и е един от авторите на книгата „Excel Insights- A Microsoft MVP Guide to The Best Parts of Excel“. 20 пъти носител на наградата Microsoft MVP.

Темата на мастъркласа на Джон е: “Advanced Charting in Excel”.

Той ще се състои на 9-ти ноември в залата на хотел Maison MGallery.

Tim Heng
Тим Хенг

Тим Хенг има над 15 години опит в разработването на финансови модели в различни индустрии и сектори, в Австралия и в международен план.

Работил е по целия свят с големи корпоративни клиенти и финансови институции – в Австралия, Канада, Хонг Конг, Индонезия, Япония, Малайзия, Нова Зеландия, Сингапур, Обединеното кралство, САЩ и Виетнам, както и по множество проекти, базирани в Африка.

Тим е редовен лектор на конференции, обучителни курсове и уебинари за организациите на практикуващите сертифицирани счетоводители в Австралия (CPAA) и Дипломираните счетоводители в Австралия Нова Зеландия (CAANZ). Също така той е редовен домакин на състезанията от Световната купа по финансово моделиране.

Темата на мастъркласа на Тим е: “Advanced Financial Modelling and Analysis with Excel“.

Той ще се състои на 10-ти ноември в залата на Microsoft България, София:

Гаспър Каменшек

Гаспър Каменшек е топ-експерт в  сферата на Microsoft Excel и Power BI, собственик на компанията Excel Olympics. Бил е лектор на повече от 50 конференции и събития, като трейнър има над 900 обучения и семинара зад гърба си. Когато не преподава, Gasper работи по различни BI проекти, свързани с PowerPivot, DAX, SQL или VBA.

Гаспър е участник на всички досегашни издания на Bulgaria Excel Days – като лектор и като водещ на мастъркласове.

Темата на мастъркласа на Гаспър е: “Advanced Power Pivot and DAX (become a filter context ninja)”.

Той ще се състои на 10-ти ноември, в залата на хотел Maison MGallery, София.

Charles Williams
Чарлз Уйлямс

Чарлз Уйлямс е Excel експерт, който се е специализирал в сферата на „performance” – един от водещите специалисти в света, насочили усилията си към това, Excel да работи по-бързо. Една от основните му компетентности е повишаването на ефективността на VBA UDF (User Defined Functions). След като напуска IBM през 1996 г., той основава компания за Microsoft Office консултации и софтуер девелопмент – Decision Models. Неговите области на интерес включват също: Excel Calculation performance, VBA UDFs & VBA Performance, Excel JS API, Large Excel model,  Excel Defined Names, Excel as frontend to Relational Databases, C++ XLLs.

Той е разработчик на популярни Excel addin-и като Lambda Explorer, the FastExcel Addin Family и др.

Темата на мастъркласа на Чарлз е: „Excel Hackaton: Developing Excel VBA Addins: the LET Wizard addin“.

Той ще се състои на 12-ти ноември, в залата на хотел Maison MGallery, София.