Маргарита Наумова

Microsoft MVP, Bulgaria

Microsoft MVP от 2011 г. Маргарита Наумова е световно известен български SQL Server експерт. Тя притежава най-високата възможна техническа сертификация в областта SQL Server – Microsoft Certified Master, като я позиционира сред Top 100 специалистите в света. Маги има повече от 15 години опит в консултирането и обучението в SQL Server и BI технологиите, консултант е на някои от най-големите български компании в сферата SQL Server Platform.

Тя е лидер и основател на българската SQL & BI User Group “Let’s SQL Together!” и е редовен лектор на някои от най-големите ИТ събития в България и по света – като PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, JOIN! и др

Маги е създател на SQL Master Academy

– програма за обучение SQL, която помага на стотици хора да придобият знания и опит или да намерят вдъхновяваща кариера в сферата на Microsoft SQL Server.

В момента е управляващ партньор и главен SQL архитект на консултантската компания Inspirit.

Темата на лекцията на Маги: “Data Mining For Beginners Using Excel”

Общ поглед върху мощния Add-In за Data Mining на Microsoft Excel, който позволява на потребителите да работят с модела за извличане на данни и да изпълняват разнообразни задачи, свързани с Data Mining.